JO 1.200 LIPPUA MYYTY. HYVIÄ PAIKKOJA JÄLJELLÄ!

- ‘.. voices of spun gold..'  - BBC Music Magazine

- 'the superlative vocal sextet' - The Times (London)

   KING'S SINGERS - GOLD, Helsinki 19.11.2018

 Osta liput

GOLD on musiikillinen seikkailu, joka juhlistaa taituruudestaan ja charmistaan tunnetun lauluyhtye The King’s Singersin 50-vuotista uraa. Juhlakauden aikana on julkaistu tripla-levy, kirja sekä kolme maanosaa käsittävä konserttikiertue, joka ulottuu myös Suomeen, Helsingin Musiikkitalolle. Osassa teoksista The King’s Singersiä säestää Polyteknikkojen Kuoron ja Philomelan laulajista koostuva suurkuoro.

GOLD on The King’s Singersin vuolas kiitos kaikelle sille musiikille, joka on määrittänyt yhtyettä sen ensimmäiset viisi vuosikymmentä, mutta samalla myös silmäys laulumusiikin tulevaisuuteen. Konsertin ohjelmisto ulottuu renessanssin helmistä aina Eric Whitacren ja Nico Muhlyn kaltaisten nykysäveltäjien tuotantoon sekä ikonisiin pop-musiikin helmiin ja taidokkaasti sovitettuihin kansanlauluihin. Illan aikana kuullaan myös yhtyeen juhlakiertuetta varten tilattuja uusia sävellyksiä ja sovituksia.

The King’s Singersin perusti kuusi Cambridgen King’s Collegesta valmistunutta laulajanuorukaista vuonna 1968. Jo ensimmäisistä vuosista lähtien yhtye tunnettiin musiikillisesta moninaisuudestaan; tuolloin harvat lauluyhtyeet vielä tarttuivat populaarimusiikin teoksiin. Brittiherrasmiesten vastustamaton charmi ja täydellisyyttä hipova musiikillinen taidokkuus on valloittanut musiikin ystävien sydämiä ympäri maailmaa.

Yhtyeen ansioiden lista on mittava: The King’s Singers on laulanut maailman kuuluisimmilla konserttilavoilla Lontoon Royal Albert Hallista Sydneyn oopperataloon ja New Yorkin Carnegie Halliin. Sitä on palkittu mm. kahdella Grammylla, Emmyllä, Gramophone-lehden Hall of Fame -tunnustuksella sekä lukuisilla arvostettujen musiikkijulkaisujen ylistävillä arvioilla.

Osta liput 


Konsertissa kuullaan mm. seuraavia säveltäjiä:

Bob Chilcott, Orlandus Lassus, Henry Ley, Nico Muhly, Camille Saint-Saëns, Franz Schubert, Ludwig Senf, Charles Villiers Stanford, Juan Vazquez, Eric Whitacre, Roderick Williams

Verkossa ja sosiaalisessa mediassa:

http://www.kingssingers.com/
https://www.facebook.com/kingssingers
https://youtube.com/user/kingssingersvideos
https://twitter.com/kingssingers
http://en.wikipedia.org/wiki/The_King%27s_Singers
http://www.polyteknikkojenkuoro.fi
http://www.philomela.fi

 

The King’s Singers (UK)

Patrick Dunachie, kontratenori
Timothy Wayne-Wright, kontratenori
Julian Gregory, tenori
Christopher Bruerton, baritoni
Christopher Gabbitas, baritone
Jonathan Howard, basso